23948sdkhjf

Han levererar ditt dagliga bröd

Marknaden för att få mat hemkörd har mognat och många abonerar årsvis på matkassar. I Uppsala har nystartade Bagerikassen ett eget koncept; färskt bröd till företag under veckorna och till privatpersoner på helgerna. – Många vill starta helgen med lite lyx, och nu har klimatet förändrats så det är accepterat att lägga lite extra på att unna sig det, säger grundaren och entreprenören Leo Gilliard.
Han utbildade sig till filmmakare men kände att passionen för filmandet inte fanns, trots att han är uppvuxen i en filmfamilj där pappa är dokumentärfilmare.
– Jag har också jobbat med dokumentärfilm men jag måste brinna för det jag gör och jag var mer lockad av att jobba med service än med filmproduktion. Jag vill kunna styra det jag gör själv, med Bagerikassen kan jag det, säger Leo Gilliard.

Idén med att köra ut bröd till företag och privatpersoner fick han efter att han knåpat på en bra idé för att skapa sitt eget företag.
– Många bekanta till mig driver eget, jag har länge sökt efter rätt affärsidé och har tittat på middagskassarna. Den nischen är ganska mogen, det finns bra leverantörer av fullvärdiga middagslösningar på marknaden - men det fanns ingen som levererade bröd.
– Jag gillar bröd och sökte en affärsidé som inte krävde en större investering.
Leo Gilliard kontaktade ett bageri som han knöt till sig för att leverera bröd till företag i veckorna och hem till dörren hos privatpersoner på lördagarna. – Timingen är rätt nu. Ser man på hur trenden ser ut i dag så blir folk galna när man säger att man erbjuder ekologiskt surdegsbröd.
Han plockar ihop kassarna, som kunderna beställer på nätet, vid femtiden på morgonen och sedan kör han ut brödet.

Själva rutten tar upp till fyra timmar med leverans upp till en mil utanför centrala Uppsala, därefter jobbar han med marknadsföring av företaget.
Vad är viktigast för dig som företagare?
– Att få råda min egen tid och att få styra mina egna val. Med egenföretagande kommer ett ansvar, en ambitionsnivå och en press men det driver mig till att jobba hårt för något jag själv byggt upp.
Hur bra är du själv på att baka?
– Där brister mina kunskaper, jag har provat några gånger men det är lönlöst. Det är tur att det finns bagerier.

SOFIA CALLIUS


LEO GILLIARD


BOR Uppsala
FÖDD

1988 i Uppsala
FAMILJ Sambo
BAKGRUND Utbildad filmproducent och bakgrund från dokumentärfilm, har jobbat flera år som gate-koordinator på Arlanda.
FRITID Träning, försöker umgås med sambo och vänner men företaget tar den mesta tiden.
VILL ÄTA MIDDAG MED Den kanadensiske entreprenören Kevin ”Mr. Wonderful” O'Leary.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156