23948sdkhjf

Ödesfråga för svenskt kött

Frågan om ursprungsmärkning är en ödesfråga för svensk livsmedelsproduktion, skriver företrädare för svensk köttproduktion med flera i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

Det är relevant aför konsumenter att veta djuret är fött mot bakgrund av att djurskyddsregler skiljer sig åt mellan länder, uppfött och slaktat, heter det bland annat i debattartikeln.Det finns en rädsla från EU-kommissionens sida att en detaljerad ursprungsmärkning leder till ökade kostnader för industrin och det kommer att tas ut i konsumentled genom ökade priser. Men kommissionens uppskattningar av kostnaderna är inte relevanta för svensk kött produktion eftersom svenska djur inte flyttas mellan län der under sin livstid vilket är vanligt i andra delar av EU, skriver Helena Jonsson, LRF; Jan Bertoft, Sveriges Konsumenter; Thomas Svaton, Svensk Dagligvaruhandel; Hans Agné, Avelspoolen; Maria Donis, Svensk Fågel samt Maria Forshufvud, Svensk Kött.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078