23948sdkhjf

Papper berättar om Svenskt kött

Svenskt Kött har tagit fram ett nytt omslagspapper för charkuterier. Texten och bilden på pappret lyfter fram de svenska charkuteriernas unika smaker, historia, hantverk och tradition.

Illustrationerna visar falukorv, isterband, leverpastej, prickig korv och rökt skinka.– Vi såg en tom yta i butikens förpackningsmaterial där det fanns en möjlighet för oss att komma ut med information, säger Maria Forshufvud, vd Svenskt Kött. Papperet har tagits fram som ett led i Svenskt Kötts informationskampanj om svenska charkuterier.Vid sidan av pappret finns även påsar med motsvarande tryck.Syftet med den frivilliga ursprungsmärkningen Svenskt kött är att göra det lättare för konsumenter att hitta charkuterier och kött från djur som är födda, uppfödda, slaktade och styckade i Sverige. Charkuterierna ska även vara tillverkade och förpackade i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11