23948sdkhjf

Korv på onsdag, fisk på fredag

På måndagar  äter många bacon, på onsdag prinskorv medan det blir färsk fisk till helgen. Veckodagen styr  tydligt konsumenternas inköp.

Det visar statistik över inköp som Bergendahls gjort och som presenteras i dagens nummer av Metro.Listan ser ut på följande sätt:Måndag bacon, kasslerTisdag. falukorv, fläskfärsOnsdag: prinskorvTorsdag: oxfilé, lammFredag färsk fisk och räkorLördag: tårtor och bakelserSöndag pasta, nudlar, djupfryst.Listan mäter alltså inköp och inte vad som faktiskt står på bordet den aktuella dagen. Det kan förklara oxfilén som kanske inte är någon typisk torsdagsmat men mer mat som köps för helgen.Den enklare rätterna i början på veckan är dock förmodligen avsedda för konsumtion dessa dagar.– Det låter kanske lite tråkigt med två korvdagar, men det är så den snabba barnfamiljsmaten ser ut. Korv med makaroner och korv med potatismos, säger Mikael Lagerwall, informationschef på Bergendahls.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079