Hallå...Pierre Spiridon Calais, på Chef in a box
– Vi tillhör kategorin kocklagad sousvidemat så jag vill inte kalla det färdigmat. Det innebär att vi är riktiga kockar som lagar mat i ett riktigt kök med riktiga redskap och sedan portionsförpackar vi den. Vi lånar alltså inte någon kocks namn för att sedan laga maten i en fabrik. Vi lagar maten med våra egna händer.Är du själv kock?– Jag är sommelier och restaurangchef i botten och de andra två som är med är kockar.Kan du ge exempel på rätter ni lagar?– Vi har koncentrerat oss på husmanskost. Vi lagar pannbiff med lök som är brässerad i öl från Sigtuna Brygghus och rimmad torsk med äggsås. All torsk vi serverar är fiskad med krok utanför Göteborg och det är en råvara som man sällan hittar på de bästa restaurangerna.Vad har ni för omfattning på verksamheten?– Vi finns i 40 butiker totalt och det är Ica, Hemköp, Matrebellerna, Vi och hos en Coopbutik.Vilken Coopbutik är det?– Det är Coop i Märsta. Jag kan säga att Coop är den kedja som är minst intresserad. Ica och Axfood är mest intresserade.Ni häsar på hos Ica Lindhagen i Stockholm i dag, vad hittar ni på där?– Vi vill lansera maten och står i butiken och demonstrerar. Då vill jag påpeka att vi tre som arbetar i företaget står där själva och visar maten. Inte för att det är något fel på demoföretagen men vi tycker att det blir bättre så.Camilla Myrsten