Hallå...Per Strand, stormarknadschef på Coop Forum i Karlskoga
– Maten är förberedd när de kommer så de lagar inte allt här i butiken men de ska göra själva såsen här. Rätten de ska laga blir en värmländsk nötfärsbiff med medelhanstouch, vilket innebär att den innehåller svarta oliver och soltorkade tomater. Till det blir det en risotto och en sås som är baserad på creme fraiche och citron.Varför ordnar du ett sådant evenemang?– Vi har ett avtal med Svenska Kockars Förening och vi vet att våra kunder är väldigt intresserade av matlagning och nya recept. Många fastnar i sina gamla vanliga köttfärsrecept och nu kan de istället komma vidare och få lite inspiration. Dessutom kan de prata med kockarna och få tips.Kopplar du produkter till lagandet?– Ja, vi tar fram varor som ingår i vårt säljprogram den veckan och så får kockarna skapa något av de ingredienserna. Denna vecka har vi nötfärs som aktivitetsvara.Har du fler kockaktiviteter på gång?– Ja, det blir två tillfällen till i höst men det är inte klart vilka datum det blir ännu. Vi får se vad vi har i säljprogrammet då.Ökar en sådan här aktivitet försäljningen?– Det hoppas jag men det är också mycket för att ge våra kunder lite inspiration så att de kan bryta sina gamla invanda mönster där hemma.Camilla Myrsten