Jag vill absolut jobba med mat
Deltagarna kämpar om en kvarts miljon kronor och ett kokbokskontrakt. Inte förrän senare i vår står det klart vem vinnaren är. Fast Josephine Lindqvist vet redan, hon var själv med och tävlade.– Men jag avslöjar såklart ingenting i förväg, deklarerar hon med en min som låter förstå att den dörren är definitivt stängd.Inspelningarna gjordes i Stockholm under hösten, där Josephine Lindqvist var en av 14 tävlande som gick vidare i denna den andra säsongen av programmet. Den första säsongen såg hon på tv, vilket gav mersmak. Hon skickade in en ansökan för att pröva hur långt matlagningskunskaperna kan bära.– Det var väldigt roligt och väldigt krävande att vara med. Jag gick in för tävlingen till hundra procent och var som i en bubbla medan den pågick. Det tuffaste var att vara borta från min son Pelle om dagarna. Utan stödet från min familj hade det aldrig gått, säger hon över en kopp kaffe i lunchrummet hos Hemköp i Bålsta. Så sent som i höstas profilerades den, liksom många andra butiker i Storstockholmsområdet, om från Vi. Här har hon jobbat ända sedan skoltiden. Butiken ägs och drivs av hennes pappa Tommy Lindqvist och hans bror Anders. Trots en skara på sex syskon är det bara Josephine Lindqvist som har följt i faderns fotspår vad gäller yrkesvalet. Liksom han är hon kockutbildad. Knepiga arbetstider i restaurangvärlden gjorde att hon valde att fortsatta arbeta i butiken.– Fast det har känts lite tomt efter kocktävlingen. Jag saknar nerven lite grann. Det var en väldigt intensiv och spännande period. Jag är ganska rastlös och har många tankar om vad jag vill göra framöver.– Jag vill absolut jobba med mat, men i vilket forum det blir vet jag inte ännu. Det är kul att skriva om mat, recept till exempel. Jag har redan en blogg där jag försöker skriva varje dag.För tillfället är Josephine Lindqvist föräldraledig, men hon är ändå i butiken flera gånger i veckan och har full koll på utvecklingen.Hur tycker du att det gick att ställa om från Vi till Hemköp?– Väldigt bra. Hemköp är ett starkt varumärke som förknippas med mat. Visst har det varit lite jobbigt med nya datorsystem, men på sikt tror jag att det här är rätt.Beskriv dig själv med några ord.– Målmedveten, bestämd, rättvis, orädd. Jag har nog skinn på näsan.Är det alltid kul att laga mat?– Nej. Jag äter också pizza och falukorv ibland.Johan SedeniusMötet Josephine LindqvistAktuell: en av finalisterna i tv-programmet Sveriges mästerkock och butikschef i Hemköp BålstaFödd: 1986 i KungsängenBakgrund: började jobba extra i butiken under skoltiden, kockutbildning med praktik, fortsatte därefter att arbeta i butiken och blev butikschef för ungefär ett år sedan, har gått Vibutikernas butikschefsutbildningBor: KungsängenFamilj: sambo och ett barnFritid: träning, både för egen del och som gruppträningsinstruktörVill äta middag med: den brittiske kocken Gordon Ramsay – ”han är häftig och har fog för att vara så kaxig som han är”