23948sdkhjf

Avråder från råa groddar

Efter ett ehecutbrott i Frankrike som orsakats av samma aggressiva bakteriestam som orsakade det stora utbrottet i Tyskland avråder det svenska Livsmedelsverket från att äta råa groddar.

Liksom i Tyskland misstänks groddar ligga bakom utbrottet i Frankrike.– Vi grundar vår rekommendation på att den aktuella bakteriestammen är mycket aggressiv och att det inte finns tillräckligt med information om läget just nu. Hittills har inga fall kopplat till groddar som ätits i Sverige rapporterats, och risken att det skulle finnas smittade groddar i landet är liten, säger Lars Plym Forshell, smittskyddssamordnare vid Livsmedelsverket, i ett pressmeddelande.Eftersom det inte går att säga om det är frön eller färdiga groddar som ligger bakom utbrotten gäller rådet både groddar som odlas hemma och groddar som säljs i butik

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.642