23948sdkhjf

Hallå där...Fredrik Strömblad, verksamhets- ansvarig vid Djupfrysnings- byrån.

Volymerna för djupfryst ökade under fjolåret, vad beror det på?

– Jag tror att det är en kombination av flera olika faktorer. Djupfrysning är en utmärkt konserveringsmetod som bevarar näringsämnena, det är klimatsmart eftersom det inte blir något svinn och dessutom är frysta produkter bekväma för konsumenterna.Flera produktgrupper ökade som sagt i volym, men frysta grönsaker backade. Hur kommer det sig?– Det är lite förvånande faktiskt. Jag tror inte att budskapet att fryst är färskt riktigt har nått ut till konsumenterna, men det här är en fråga som vi arbetar med hela tiden.Om vi tittar på innevarande år vad kan vi då förvänta oss för nytt i frysdiskarna?– Framtiden är fler högkvalitativa produkter som också underlättar konsumenternas vardag. Findus frysta torskrygg med tillhörande nordiskt örtagårdssmör är ett exempel på en sådan måltidslösning. Den smakar fantastiskt.JOHAN SEDENIUS

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063