Hallå...Birgitta Lycke, marknadschef på Abba Seafood
– De populäraste sillarna är alltid lök, inlagd och senapsill. De krämiga varianterna av sill går ofta hem hos de unga.Vad väljer äldre sillätare?– Vana sillätare väljer klara sillar där man känner sillsmaken starkt.Ökar eller minskar sillätandet bland unga?– Traditionen är en stark drivkraft och de unga vill gärna vara med och äta sill. De börjar med de krämiga varianterna och går kanske senare över till de klara sillarna. Att bara kunna äta köttbullar kan kännas lite barnsligt.Vilken är årets största sillhelg?– Det är fortfarande julen men om man ser till hela sommarperioden så är den också stor. Men den är mer utspridd.Presenterar ni några nyheter till midsommar?– Ja, det gör vi. Tre kända kockar har fått bidra med varsitt eget recept. Fredrik Eriksson kommer med en vodka och limesill, Katja Palmdal med en klar variant med smak av havtorn och Ingemar Lyxell med en kaviarsill.Vilken sillsort blir sommarens storsäljare?– Det blir lök-, inlagd- och senapssill. Vår krämiga midsommarsill med gräslök och creme fraiche blir sommarens uppkomling. Den kom förra året och smakar sommar och har blivit mycket populär.Camilla Myrsten