23948sdkhjf

Hallå...Magnus Stark, akademiagronom på KSLA

Ni hade en konferens i veckan där ni presenterade två nya mattrender, kan du berätta?

– Ja, vi talade om den molekylära gastronomin som är kopplad till var i munnen känslan sitter för olika födoämnen och den som lagar maten förutsätts vara kemist. Personligen tror jag att trenden kommer innebära att en framtida gåbortspresenten till en matnörd blir en liten låda, som kan jämföras med en kemilåda, där man lär sig hur man exempelvis gör det perfekta skummet, som på restaurang.Ni talade också om trenden levande mat, vad är det?– Det handlar om färsk mat och levande djur är väldigt färska men alla var överens om att man inte ska äta något som lever. Hur påverkar de båda trenderna svensk dagligvaruhandel?– Det finns olika fisksorter som bläckfiskar och småålar som säljs levande men de brukar inte säljas i dagligvaruhandeln. Egentligen påverkar trenderna dagligvaruhandeln i väldigt liten utsträckning. Jag hörde inte ens att Ica eller någon annan kedja nämndes under dagen.Camilla Myrsten

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141