Hallå...Britt-Marie Stegs, vd på Hälsinge Lantkök
– Nu ligger de på kokning och rimning och är på väg ut i butikerna.Kommer ni sälja mer skinka på det här viset?– Ja, vi har redan märkt av ett riktigt stort sug från konsumenterna. De säger att de vill ha det här och tycker att det är väldigt viktigt att veta exakt vilken gård skinkorna kommer ifrån. Som det ser ut nu så har vi sålt slut på våra skinkor så vi hade kunnat ha mer men vi har valt att jobba med de här två gårdarna. Det är Amundsgården och Holmsbergs gård i Småland.Räcker det med två gårdar?– Det gör inte det men vi tycker att det viktiga är att leverera från just de gårdarna det är mindre viktigt än att spruta fram stora volymer.Hur gör ni nästa år?– Vi fortsätter vårt samarbete med dem och om vi hittar fler gårdar så utvidgar vi verksamheten.Hur ser skinktrenden ut i år?– Den har vänt och i år vill folk ha rimmad skinka, vilket tyder på att de vill laga skinkan från grunden hemma i köket.Hur mycket skinka säljer ni?– Vi säljer totalt 140 ton från de två gårdarna.Camilla Myrsten