23948sdkhjf

Kalender från gris till skinka

Hälsingestintan startar från slutet av november en kalender kring livet för grisen innan den blir julskinka. Kalendern finns på företagets hemsida.

Konsumenterna kan också ställa frågor direkt till bönderna som producerat grisarna. Joakim Granefelt från Amundsgården och Mats Olsson från Holmsbergs Gård har valts ut att leverera den gårdsmärkta julskinkan till Hälsingestintan.– De har båda en grisproduktion som man kan vara stolt över, säger Britt-Marie Stegs, vd på Hälsingestintan. Fjolårets hetsiga debatt kring grisuppfödningen gjorde att vi ville gå längre och själva välja ut uppfödare som har en djuromsorg som vi tycker är värdigt grisen. Hos Mats och Joakim lägger man stor vikt vid att djuren har det bra. Det är något som våra konsumenter frågar efter och då ska de också få det, säger hon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062