Klimatcertifierad julskinka
En julskinka som blivit certifierade enligt Svenskt Sigill och Svenskt Sigills tilläggscertifiering för klimatet,lanseras av Nibble Lantbruk.
– Det här är en viktig milstolpe på vägen. Vi måste ständigt förnya och
protein så långt det bara går, säger Sven-Erik Johansson på Nibble
Lantbruk i ett pressmeddelande från Svenskt Sigill.För att
klara kraven har grisgården minskat mängden soja i fodret samt satsat
på energieffektivisering och effektivare kväveanvändning. All el som
köps in är förnybar.– Även vårt djurhälsovårdsprogram är
klimatsmart eftersom friska grisar ger högre avkastning. Då är det
också viktigt hur grisarna bor. Vi har tittat på grisarnas beteende och
byggt stallarna efter deras behov, säger Sven-Erik Johansson, till ATL.Det klimatcertifierade köttet från grisgården kommer att säljas på Sabis i Mälardalen och i butiker i Göteborg.