23948sdkhjf

Hallå...Janne Jannesson, charkansvarig på Ica Kvantum i Hovås

Det är snart jul och ni ska bulla upp. Vad beställer du för skinkor i år?

– Det blir mycket färdigkokt enligt sousvide-tekniken den behöver man bara griljera så har man den biten klar. Men vi ser att ekologisk skinka ökar. Men i år har vi ett nytt alternativ och det är kalkonskinkan och många har redan börjat fråga efter den. Varför är det så stort intresse för nya skinkalternativ?– Det är för att det har varit sådan debatt om grisarna och man går bara här och väntar på på nya stor rubriker i tidningarna, tyvärr.Frågar folk efter vildsvinsskinka?– Vi försökte med den förra året men den är väldigt speciell i smaken och sedan är ju priset ganska speciellt också. Den är minst dubbelt så dyr som vanlig skinka. Förra året var det bara två som köpte den och jag tror att det blir ungefär samma i år.Hur går det för den ekologiska skinkan?– Den ökar och som det ser ut nu så utgör den tio procent av den totala skinkförsäljningen.Har du många förbeställningar?– Ja, många vill förbeställa ekologisk skinka för att försäkra sig om att de får en sådan. Men tillgången har alltid varit ett stort problem. Tidigare sålde vi den rå men nu har den kommit som färdigkokt och då är det lättere att bygga upp volymen.Camilla Myrsten

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.077