23948sdkhjf

Svårt få ut kött via Siljans Chark

Bönder i Dalarna har reagerat på att det är svårt att få ut kött i butikerna via Siljans Chark. Vd Patrik Andersson säger att det finns höga ambitioner men att de ligger några år fram i tiden.

När företaget slaktar kravdjur idag så säljer man det inte till butikerna utan till

Scan. Köttet går sedan via Scan ut till butikerna och Scan har avtal med

Ica, Coop och Axfood.


– Tillgången på krav- ekologiskt kött är inte så stor ännu. Skulle vi i

dag realisera våra idéer så skulle det ibland bli så att det kunde gå någon

vecka innan vi kunde leverera. Sett över ett år så finns det 10-15 kravdjur

till slakt i veckan och vi får in 5-10 till oss och resten går till Scan

direkt. Skulle vi ge oss ut i detaljhandeln nu så finns risken att handlarna

skulle bli irriterade på brist på kravkött, säger Patrik Andersson, till Dalarnas Tidningar.


Siljans Chark slakteriet på Ickholmens gård i Vikarbyn och charkfabrik i Mora,

91 anställda och omsätter 165 miljoner kronor. Siljans Chark AB ägs av 260

bönder, 14 anställda samt Scan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063