Svårt få ut kött via Siljans Chark
Bönder i Dalarna har reagerat på att det är svårt att få ut kött i butikerna via Siljans Chark. Vd Patrik Andersson säger att det finns höga ambitioner men att de ligger några år fram i tiden.
När företaget slaktar kravdjur idag så säljer man det inte till butikerna utan till
Ica, Coop och Axfood.
– Tillgången på krav- ekologiskt kött är inte så stor ännu. Skulle vi i
vecka innan vi kunde leverera. Sett över ett år så finns det 10-15 kravdjur
till slakt i veckan och vi får in 5-10 till oss och resten går till Scan
direkt. Skulle vi ge oss ut i detaljhandeln nu så finns risken att handlarna
skulle bli irriterade på brist på kravkött, säger Patrik Andersson, till Dalarnas Tidningar.
Siljans Chark slakteriet på Ickholmens gård i Vikarbyn och charkfabrik i Mora,
bönder, 14 anställda samt Scan.