Hallå...Anna Bjur, marknadschef på Barilla
– Det är egentligen en internationell pastaorganisation som har skapat dagen och den har rötter i Italien, där man älskar pasta. Nu har det blivit intressant att uppmärksamma dagen internationellt och därför hakar vi på i Sverige. Syftet med dagen är att gagna pastakonsumtionen.Vad gör ni för att fira dagen?– Vi går ut och delar ut pastaprodukter. Dels i butiker men också på stan där vi kan nå fram till konsumenterna direkt. Vi är nog specialister på att fira olika dagar här i vårt land . vi har kanelbullens dag och en hel del andra dagar och nu tyckte vi att det var dags för pastan.Vilken pasta är störst i Sverige?– Det är vår spaghetti för vi är ganska traditionella i Sverige och vill inte gärna experimentera som man gör i andra länder. Vårt sätt att laga pasta skiljer sig också från hur man lagar i Italien.Hur lagar man pasta i Italien?– Man blandar pastan med såsen vid själva tillagningen för att få fram de rätta smakerna. I Sverige häller vi på såsen i efterhand. Vi har mycket att lära av pastans förlovade land.Hur ser ditt bästa pastarecept ut?– Det är en sås av kyckling som jag blandar med marsalavin, grädde och salvia. Det kallar jag vardagslyx.Camilla Myrsten