Hallå...Anna-Lotta Ohlén, informatör på Procordia
– Det är ett ställe dit potatisen kommer in. Där har vi möjligheten att tvätta och sortera potatisen vilket vi inte har gjort förut.Varför ska ni börja med det nu?– Det handlar om att utveckla våra processer och i slutändan om att skapa ekonomisk vinning. Vi har hållit på att säkerställa att det ska fungera som det ska och det är först nu som det är färdigt.Ska ni förpacka potatisen också?– Potatisen som kommer in går till allt möjligt. Det kan vara både potatismos, pommes frites och konserverad potatis. Så det är klart att den paketeras på många olika sätt.Kommer potatisen från Eslöv?– Den kommer till 80 procent från Skåne, Blekinge och Halland.Vad hittar ni på vid invigningen?– Det blir ett välkomsttal av vår platschef Birgitta Nilsson och sedan blir det ett invigningstal av vår styrelseordförande Atle Vidar Johansen. Camilla Myrsten