23948sdkhjf

Hallå...Christopher Övall, bokproducent på Atria

Ni ger ut en kokbok om blodpudding, varför gör ni det?

– Som det ser ut i dag så är vi marknadsledande på blodpudding och det händer inte så mycket i hyllan. Därför ser vi oss som marknadsledande när det gäller att få en ökning. Vi vill få konsumenterna att se på blodpudding på ett nytt sätt och visa att man inte bara kan tillaga den med bacon och lingon.Har du något läckert förslag?– Ja, en variant som är god är med het mynta och koriandersallad till.Ökar eller minskar blodpuddingen?– Förra året hade vi finanskris och då ökade den. Marknaden är ganska stabil och i år blir nog siffrorna lite lägre för de var så höga förra året.Varför äter vi inte mer blodpudding i Sverige?– Det anses nog inte så fint och det är ju jättebilligt. Många har nog negativa minnen från sin skoltid också.Äter du själv blodpudding?– Jag har alltid tyckt om det. Men under det här projektets gång så har jag ätit mer än vanligt. Tittar man på bilderna i boken så blir man automatiskt sugen.Camilla Myrsten

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.07