Fler svenskar grillar oftare
33 procent grillar någon gång i veckan under sommarhalvåret. Bara 6 procent säger att de aldrig grillar. Den sistnämnda gruppen har minskat med 8 procentenheter jämfört med undersökningen 2004.Att grilla är fortfarande en manlig sysselsättning: 65 procent säger att mannen grillar och 41 procent att det också är mannen som förbereder grillningen.63 procent av de tillfrågade säger att det är viktigt att köttet är svenskt. 58 procent väljer produkter av hög kvalitet, även om det kostar mer.Vanligast på grillen är:83 procent: Fläskkött55 procent: Nötkött55 procent: Kyckling/annan fågel54 procent: Grillkorv48 procent: Kryddiga korvar77 procent har grönsallad som tillbehör och 73 procent potatissallad. Helst dricker svenskarna öl (82 procent) och rött vin (69 procent).Inför årets grillsäsong lanserar Scan en rad nyheter, bland annat en grillskiva i samarbete med Caj P, färdigskivat och färdigmarinerat Scan Piggham-kött. Barnens grillbricka och ekologiskt grillspett är två av de andra nya produkterna för året.800 svenskar svarade på webbundersökningen som gjordes av Hermelin på uppdrag av Scan.Janne Pettersson