23948sdkhjf

Hallå….Johan Biärsjö, vd på Svensk Raps

Ni ska propagera för rapsoljans nyttighet, varför det?

– För att den är väldigt nyttig och det är det bästa matfettet man kan äta för den har en perfekt balans mellan omega 3 och omega 6. Dessutom innehåller den väldigt få fettsyror.Olivolja sägs vara nyttig, hur står sig rapsoljan mot den?– Olivolja är också väldigt bra med sin låga halt av mättat fett. Halten ligger på 15 procent jämfört med rapsoljan som bara har en halt på 10 procent. Smaken är fin på olivoljan men den är också väldigt bra på rapsoljan som har ett spännande och ganska brett smakspektrum. Det hänger ihop med att den är pressad ute på de svenska gårdarna.EU bidrar med medel till marknadsföring, varför gör de det?– Det har varit tuffa tag för att få rapsoljan godkänd av EU. Men vi lyckades. Det var 60 företag som ansökte och 20 som blev godkända, men det var för två år sedan. Olivoljan har fått stöd av EU i många år och det är därför den kunnat göra ett intåg på den svenska marknaden. Men nu kommer rapsoljan.Camilla Myrsten

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062