23948sdkhjf

– Håll koll på alla avdelningar

Det gäller att öka all uppmärksamhet i butiken. Inte bara mot chipshyllorna. Det rådet ger Lars-Göran Uddholm, vice brandchef i Södertälje, till landets livsmedelshandlare.

– Det finns fler avdelningar i en butik som kan brinna och om förövarna tror att kontrollen över chipsen är skärpt kan de välja något annat.Men när det gäller chipsen ger han ändå en del konkreta tips.– För det första – chipsen exponeras ofta på pallar. Utrymmet under pallen blir då utmärkta gömställen för något som kan starta en brand. Olyckligt är att just foten av pallen ofta döljs av en typ av papper, en slags krage runt pallen. Där bör man titta.– För det andra. Titta efter skadade förpackningar. Det går att gömma saker i en chipspåse.Då det gäller andra avdelningar handlar det förebyggande skyddet om att ha ordning i hyllorna så att man snabbt kan upptäcka om någon rotat runt.– Och rent allmänt ska man ha en skärpt uppmärksamhet, framför allt vid stängningsdags. Den butiksägare som upptäcker något misstänkt ska kontakta polisen, säger Lars-Göran Uddholm.Polisen har också upprättat en tipstelefon. Den har nummer 020-260270.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.086