Hallå…Fredrik Åkesson, marknadschef på Matkomfort
– Vårt koncept är kort och gott att leverera middagslösningar direkt hem till dörren. Vi koncentrerar oss på måndag till torsdag och vi förbereder måltiderna så långt det går utan att göra avkall på kvaliteten. Ett exempel är kalops och då kokar vi den klar men vi kan inte koka potatisen för då försämras kvaliteten. Ett annat exempel kan vara fisksoppa och då gör vi basen och levererar den sedan med färsk fisk som kunden får lägga i själv. Vi drivs av viljan att förmedla smakupplevelser utöver det vanliga. Vi försöker hålla oss till den svenska mattraditionen med många klassiker. En av våra delägare är Tommy Myllymäki som blev årets kock 2007.Är tjänsten dyr?– Nej jag tycker inte det. Det enda du behöver ha hemma är salt och peppar och något att steka i. Vi testade att handla samtliga matvaror i en Ica Kvantumbutik och då kostade råvarorna 895 kronor och kunden betalar 1095 kronor för fyra måltider till fyra personer.Påverkas ni av de dåliga tiderna?– Nej, vi har haft en fin ökning med 5-7 procent per vecka och vi finns bara i Stockholm än så länge. Där har inte hushållen drabbats så hårt än. Dessutom finns det undersökningar som visar att man vill satsa på det som förgyller vardagen och att man i stället drar ned på konsumtion av kapitalvaror. Andra undersökningar visar att 25 procent av alla familjer har svårt att få ihop sin vardag och vi vill hjälpa dem med att få ihop livspusslet.Camilla Myrsten