Hallå…Britt Marie Stegs, vd för Hälsinge Lantkök
– Det känns mycket mycket roligt. Vi fick från både Dagens Industri och Veckans Affärer. Extra roligt för hela branschen är att det är ett livsmedelsföretag som får priset. Annars brukar det mest handla om ekonomi och finans. För oss här blir det ett kvitto för personalen som kan känna att vi är på rätt väg. Nu har vi snart funnits i tio år och firar jubiléum i maj.Varför tror du att ni fick utmärkelserna?– I Veckans Affärer handlade det om att man skulle ha sunda räkenskaper men sedan tittar de på andra faktorer också. Men i Dagens Industri tittade man bara på företagets ekonomi och när man får Gasellpriset så ska man vara snabbväxande. Men det roliga där är att man gärna får vara ett mindre företag så man behöver inte vara så stor.Hur påverkar det verksamheten?– Det gör att vi vågar nyinvestera och nästa år anställer vi tre personer till, trots att vi går in i en riktig lågkonjunktur.Vad blir det för tjänster?– Det blir två nya säljare och en produktchef som ska arbeta med att bredda vårt sortiment. Hur ska sortimentet breddas?– Vi satsar på pannfärdig mat och det kan till exempel vara en fylld lövbiff som kunden bara kan lägga i stekpannan. När det gäller premiumkött så är det så kunderna vill ha det då är det inte intressant med färdiglagat för man vill själv lägga sista handen vid maten.Har ni fler nyheter på gång?– Vi har inlett ett samarbete med stjärnkocken Per Johansson som arbetat på Edsbacka krog och han har lagat smör med olika smaksättning som vi lägger i våra paket med premiumkött.Hur ser siffrorna ut nästa år?– Vi ökar nog vår omsättning ganska kraftigt och jag kan inte vara exakt men jag vågar nog säga att vi bör öka med 20 procent.Camilla Myrsten