23948sdkhjf

Hallå…Annelie Selander, varumärkesansvarig på Zoégas

Ni lanserar ett speciellt julkaffe som redan är slut i era lager, vad utmärker det?

– Generellt går det till så att vi varje höst, inför jul, letar de rätta bönorna till vårt julkaffe. Bönorna är från skörden 2008 som kommer under sommaren och de har i praktiken vuxit under 2007. Vi vill att kaffet ska matcha julens smaker som är salta och feta och därför måste det vara väldigt kraftigt. Det ska fylla munnen och ha en stor body, brukar vi säga. Det ska också ge ett avtryck i munnen så att man kan känna smaken länge efter att man druckit det. Var kommer bönorna ifrån?– De kommer från plantager i Kenya och Etiopien som är kända för sitt kvalitetskaffe. Men jag kan inte lämna ut receptet för det är hemligt och här hos oss är det i praktiken bara en person som känner till det.Ni ger ut kaffet i en begränsad upplaga, varför gör ni det?– Julkaffe är julkaffe och det ska ut till jul, ungefär som glöggen. Vi har producerat så mycket vi bara kunnat och vi har därefter kommit med ytterligare en produktion och allt är redan slut.Vi är bara i början av december, hur känns det?– Butikerna har väl insett att det gäller att köpa på sig och lagra men det är inte slutsålt ut till konsumenterna ännu.Varför är det så populärt?– Jag tror att det är för att det är så exceptionellt gott och då sprider det sig. Folk smakar på det hemma hos varandra under julen.Hur mycket har ni sålt?– Vi har sålt cirka 300 ton totalt och det är något mer än vad vi sålde förra året.Camilla Myrsten

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062