23948sdkhjf

Hallå…Robert Tingåker, butikschef på Vi Sabis i Haninge

Det har varit skakigt på börsen och det spekuleras om att konjunkturen kan vika. Hur tror du att det påverkar lyxtrenden vi har nu?

– Jag tror att det alltid finns en viss kategori människor som unnar sig det lilla extra hur trenden än ser ut. Det spelar ingen roll om det går upp eller ner och de kommer fortsätta handla lyxiga varor. Vi har sett en väsentligt ökad handel med premiumvaror den senaste tiden.Vad säljer du mest av när det gäller lyx?– Vi säljer mycket humrar och hängmörat kött jämfört med tidigare år, det ser jag tydligt. Delikatesser över disk har också ökat. Exempelvis riktigt schyssta vällagrade ostar. Vi har också vår Patanegra skinka för 799 kronor som har ökat markant. Den har vi inte sålt så mycket av tidigare men den går väldigt bra nu. Finare fisk går också bra och då tänker jag på hälleflundra, marulk men den svenska löjromen säljer vi också mycket av, den är populär när det är goda tider.Vad är det lyxigaste du har i butiken?– Den personliga sevicen är det lyxigaste vi har att erbjuda här men om jag ska välja en produkt så tar jag nog hängmörat nötkött. Det är kanon tycker jag.Om konjunkturen vänder vad tror du att folk vill ha då på fredagskvällen?– Då tror jag att de tittar på våra lockvaror. Men det kan ju bli så att de kryper ned från hängmörat till ett bra svenskt kött från utvalda gårdar. Hur tror du att det går för lyxtrenden under 2008?– Jag tror att den kommer bestå, det är jag ganska säker på.Camilla Myrsten

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062