Hallå… Nils-Bo Nilsson, programledare på Lunds Livsmedelstekniska utbildning
– Den är för låg. Alla som jobbar i branschen borde ha mer utbildning för nivån är för låg i dag.Hur mycket utbildning anser du att det krävs för att driva en butik?– Jag tycker att minst en person på varje större företag eller större butik ska ha gått vår tvååriga utbildning, för att sedan kunna verka som kvalitetsansvarig. Men det räcker inte för jag anser att även de andra som är anställda ska ha gått en kortare utbildning. Utbildningsnivån är för låg i dag och ofta har de anställda ingen utbildning alls. Vad får det för konsekvenser om folk inte är tillräckligt utbildade?– Det handlar ju om livsmedelssäkerhet och här på vår utbildning får man lära sig om livsmedelshygien och kemiska och fysikaliska risker som kan drabba livsmedel. Man får också lära sig att hantera livsmedel på rätt sätt.Om det nu vaknar ett stort intresse för utbildningen har ni då tillräcklig kapacitet?– Ja jag är inställd på att bygga ut här om det blir många som söker.Camilla Myrsten