23948sdkhjf

Lika illa med Icas fisk

Daniel Johansson, som avslöjade kötthanteringen i Uppdrag granskning,berättar hur han och hans kollegor fuskat med både fisk och räkor också.

– Man gör som med köttfärsen blandar gammalt och färskt. Det gäller

både räkor och paketerade filéer, säger Daniel Johansson, 33, före

detta Icaanställd.


Under ett år, mellan 2003 och 2004, jobbade han i fiskdisken på Ica

Maxi i Botkyrka söder om Stockholm.


Färsk fisk märktes om och såldes långt efter bäst-före-datum.


– Man öppnade paketen, vände filén och paketerade om den.

Etiketterna har inte så mycket med verkligheten att göra, om man säger

så. Det är omöjligt att veta hur många gånger fisken packats om innan

den väl säljs, säger han till Aftonbladet.se.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062