Ökat intresse för centralpackat
Det sade Icas koncernchef Kenneth Bengtsson efter mötet med Icahandlare i Folkets Hus i Stockholm på tisdagen.Med centralpackat ökar säkerheten eftersom hållbarheten är längre än för butikspackat kött. Kött och i synnerhet köttfärs är en svår produkt att hantera och ingen ska behöva riskera med att sitta med Svarte Petter i l slutändan, sade Kenneth Bengtsson med hänvisning till det avslöjade köttfusket i fyra Maxibutiker.Han medgav också att det säker förekommit brister, som han uttryckte det, i flera butiker. Han sade också att det säkert fanns brister i de butiker han drev som handlare.– Men nu är kontrollen bättre och säkrare, sade han. För att ytterliga återvinna kundernas förtroende har Ica beslutat att låta Anticimex göra en kvalitetsrevision av samtliga Icabutiker i Sverige. Dessutom ska det genomföras oanmälda kontroller i butikerna varje år framöver.