23948sdkhjf

Icas köpmän i fokus

Lokaltidningarna landet över följer nu upp köttskandalen genom intervjuer med köpmännen på den egna orten. De som har gått över helt till centralpackat  välsignar säkert sitt beslut just denna morgon.

En av dem är Peter Ahlberg köpman på Maxi i Helsingborg.— Vi har inte ens någon egen kvarn längre. Den sålde vi för flera år

sedan. Kunderna har alltid trott att den färs man maler i butik är den

bästa, men så är inte fallet, säger han till Helsingborgs Dagblad.Dino Larsson, Maxi Ica i Visby, har valt samma linje. – Ica-etiketten

garanterar att köttet är färskt. Vi packar alltså aldrig själva köttet.

Sedan plockar vi förstås bort kött vars datum gått ut, vi tar svinnet,

självklart, säger han till Gotlands Tidningar.Hans Berg, Maxi i Hässleholm, har också lämnat det butikspackade.– Vi köper vårt kött färdigpaketerat. Det levereras i kylbilar till vårt

kylrum innan det läggs ut i butikerna. Vi har leveranser sex dagar i

veckan. Det kött som inte säljs gör vi oss av med. Svinnet dokumenteras

och vi har ett medvetet högt svinn, säger han till Norra Skåne.Han säger att han är förbannad och besviken över det som avslöjats.– Jag har varit i Stockholm och tittat på de stora fina och framgångsrika

butikerna. Har någon sagt till mig hur det går till har jag aldrig

trott på dem (..) I grunden är det bra att det upptäcks, tråkigt att det spiller över på oss andra.Catharina Grundström på Maxi i Kalmar menar att det är viktigt att inte alla Icahandlare dras över en kam.– Vi packar inget av vårt kött själva, och saknar den utrustningen.

Köttet kommer paketerat från köttproducenterna, eller via Icas

paketeringscentral, säger hon till Barometern.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11