Vill göra Coop trendigare
Efterlikna företrädarna Christina Möller och Sander Johansson tänker hon inte göra.– Men de är 40-talister och har kanske inte nått fram riktigt till de yngre målgrupperna, funderar hon. Jag vill plocka in lite mer trend. Coop står för kvalitet, men behöver föryngras och rikta sig mer till småbarnsföräldrar som jag själv.Högt i takSara Begner tycker att det ska vara högt i tak på jobbet för att hon ska kunna förmedla matlust med glädje, passion och glöd. Att hon skulle vilja äta middag med Jamie Oliver är därför inte särskilt förvånande; liksom han drivs hon av ett stort engagemang. – Samtidigt är jag ganska ”mattantig”. För mig är det viktigt med riktig mat som är hemlagad från grunden av bra råvaror. Det behöver inte vara komplicerat. Ugnsbakade grönsaker till exempel sköter sig själva medan man gör annat. Jag önskar att vi kunde få tillbaka den del av vår matkultur, där både kroppen och själen får det den behöver och där vi inte behöver ta till den tråkiga hel- och halvfärdiga maten.Barn ska vara medFör henne är det självklart att låta de egna barnen få vara med och hjälpa till i köket. – Barn är konservativa, men om de får vara med i hela processen i lugn och ro, så kan man nå fram till deras lust och locka dem att äta nya, bra saker.Färg, form, konsistens och smak är viktigt. – Snabbmakaroner måste bara bort, säger hon bestämt. Vilket är ditt tips för att göra matinköpen roligare?– Ät middag först, gå och handla efteråt, när alla är mätta och nöjda. Ta med ett barn eller gå i väg själv i lugn och ro, matbutikerna är ju öppna länge. Vad har du för önskemål när det gäller butikernas utformning?– Jag vill att de ska vara lite mer personliga. Hur kan du hjälpa till för att kunna åstadkomma detta?– Jag hoppas kunna finnas ute i butikerna bland personalen och hjälpa dem att hitta arbetsglädje så att de kan skapa bra butiker för dem som bor runtomkring.Gunilla Franck-LeppäkoskiMÖTETSara BegnerAktuell: ny chef för Coop provkök från januariFödd: 1974Bakgrund i urval: arbetat som kock, utbildad näringsterapeut, de senaste sju åren drivit eget företag, tv-kock, ger snart ut en kokbokBor: villa i SpångaFamilj: man, son, 4, dotter, 2Favoritmat: tycker om allt utom Kalles kaviarFritid: vara med barnen, längtar efter långfika med väninnorna – ”att få prata klart någon gång…”Vill äta middag med: Jamie Oliver, brittisk tv-kock