Saltå Kvarn växer vidare
De tre senaste åren har omsättningen ökat med totalt 150 procent och antalet anställda fördubblats, enligt ett pressmeddelande.Saltå Kvarn har ökat sin försäljning av ekologiska matprodukter med mellan 25 och 50 procent per år under den senaste treårsperioden. I fjol togs 31 nya produkter fram. – Fler konsumenter har upptäckt sambandet mellan ekologi, god smak och kvalitet i maten. Paradoxalt nog blir det sambandet allt tydligare idag när den långt drivna rationaliseringen och prisfixeringen i livsmedelsbranschen leder till en allmän utarmning av matkvaliteten. Vi tror att allt fler konsumenter idag föredrar kvalitet och söker sig till varumärken som man känner att man kan lita på, säger Saltå Kvarns vd Johan Ununger.– Den totala ökningen av ekologisk mat är så pass stor att det börjar bli brist på ekologiska råvaror på världsmarknaden. Vi som arbetar med ekologisk mat står nu inför utmaningen att få fram fler ekologiska odlare så att priset på ekologiska råvaror inte stiger för mycket, säger Ununger.