23948sdkhjf

Allergiförbund: Livsmedelsföretag fuskar

I en debattartikel i Dagens Nyheter i dag skriver Astma- och allergiförbundets ordförande Ingalill Bjöörn samt Celiakiförbundets ordförande Bengt-Åke Ohlsson att lagstiftning krävs för att tvinga livsmedelsbranschen ta riskerna med livsmedelsallergi på allvar.

Människor med livsmedelsallergier lever i dag med en större otrygghet

när de handlar, tillreder och konsumerar sin mat. Det beror på att allt

fler livsmedelstillverkare inte ens följer branschens egna riktlinjer

för hur allergirisker i livsmedel kan undvikas. Dessutom ökar slarvet

med säkerhetsmärkning av livsmedel på ett sätt som medför risker för

alla allergiska och överkänsliga konsumenters hälsa. Därför måste den

ansvarige ministern Eskil Erlandsson ta intitativ till ny lagstiftning

för att tvinga livsmedelsproducenterna att leva upp till sitt ansvar, skriver Ingalill Bjöörn och Bengt-Åke Ohlsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078