23948sdkhjf

Mest påskmust i Mellan- och västsverige

Det finns tydliga regionala skillnader vad gäller svenskarnas val av påskmat. Påskmust dricks till exempel mest i mellersta och västra Sverige medan Stockholmarna äter flest ekologiska ägg.

Det visar statistik som Hemköp sammanställt.

Äggförsäljningen stiger veckorna kring påsk. Mest ekologiska ägg, 30 procent, äter man i Stockholmsområdet. I Norrland säljs endast åtta procent ekologiska ägg kring påsk. Norrlänningar tillsammans med svenskar från västra Sverige äter däremot mest ägg från frigående höns under perioden.

Av materialet framgår även att påskgodis säljs för cirka 344 miljoner kronor och ägg för cirka 121 miljoner kronor. När det gäller påskgodis äts det förhållandevis lika stora mängder godis över hela landet, dock mest i västra Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062