23948sdkhjf

Pølsefabrikken Gøl såld till Tulip

Danska familjeföretaget Pølsefabrikken Gøl har sålts till Tulip Food. Övertagandet sker den 15 maj, skriver Tulip i ett pressmeddelande.

Hösten 2002 startade Pølsefabrikken Gøl och Tulip Food ett samarbete kring produktion och marknadsföring. Våren 2003 flyttade Tulip över produktionen av dansk salami och lufttorkade korvar till Gøls fabrik. Samtidigt började de båda företagen att gemensamt marknadsföra sina produkter, främst på den brittiska och franska marknaden.

Carl Jensen, ägare och koncernchef i Gøl, säger enligt pressmeddelandet att beslutet att sälja företaget till Tulip fattades för att man ville ha en köpare som var kapabel att säkra Gøls framtid.

- Samarbetet med Tulip under de senaste sex månaderna har övertygat oss om att Tulip är rätt företag att fortsätta driva vårt familjeföretag.

Enligt Tulips koncernchef Torben Skou öppnar övertagandet av Gøls en rad intressanta möjligheter, och han betonar också att företagets produktionsanläggningar tillhör de allra modernaste i Europa.

Gøl startade 1938 av Jørgen B. Jensen och sönerna Ole och Carl Jensen har fortsatt att driva verksamheten.

I dag har företaget omkring 600 anställda.

Tulip Food, som också är baserat i Danmark, är ett av de ledande kött- och charkföretagen i Europa, med en omsättning på 5,2 miljarder danska kronor och 2 500 anställda. En stor del av försäljningen sker på exportmarknader i Europa, Japan och USA.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125