23948sdkhjf

New Yorkkrögare kringgår rökförbudet

En krögare i New York har hittat på ett mer ovanligt sätt att kringgå det av borgmästaren Michael Blooberg genomdrivna rökförbudet på stadens restauranger. Han blandar helt enkelt tobak i maten för att tillfredsställa gästernas nikotinbegär.

Efter att Michael Bloomberg införde de nya hårda rökreglerna för New Yorks näringsställen för någon vecka sedan har reaktionerna varit mycket starka. Som regel har dock de 13 000 restaurangägarna funnit sig i situationen.

En av dem, ägaren till restaurang Serafina Sandro, har inte velat ge sig helt, utan har låtit sin cigarrälskande köksmästare utforma en ny meny på temat tobak för stadens rökare.

På matsedeln står nu till exempel rätter som filet mignon i vinsås med torkad tobak, tobaksgnocci och en tobaktpannacotta, skriver Dagrns Industri.

Restaurangägarna är inte upprörda över borgmästarens tobaksförbud, utan tycker att Michael Bloomberg äntligen gett tobaken en chans att komma in i köket.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063