23948sdkhjf

Politiskt bråk om Icabutikens utbyggnad

Ica Nära Rudboda på Lidingö har velat bygga ut i åratal. Nu har frågan väckt ett politiskt bråk på ön.

Butiken har det trångt och under drygt ett decennium har handlarna velat få till en utbyggnad. I samband med att man bygger om torget har staden även haft planer på att göra mer plats för butiken. Det hela har dock dragit ut på tiden, skriver Mitt i.

I somras låg ett förslag till detaljplan ute på samråd. Efter att ha tagit del av Icas synpunkter har representanter för C, L och KD skrivit en debattartikel som publicerats i Lidingö Nyheter.

"Denna butik, som är en av de mest besökta på Lidingö, står nu inför ett hot", skriver de och pekar på att butiken riskerar att behöva stänga.

I planförslaget föreslogs att Ica-butiken får cirka 1 250 kvadratmeter bruttoarea. I dag har butiken 680 kvadratmeter.

I sitt yttrande skriver Icahandlarna Per och Lotta Nilsson att det har varit ”enormt frustrerande” att vänta ett tiotal år på att förverkliga sin potential. De skriver även att de inte ser någon ljusning och behöver en ny butikslokal på minst 1 500 kvadratmeter för att leverera det Lidingöborna vill ha.

Men förslaget är inte färdigt, menar kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors (M).

– Detaljplanen är under arbete. Vi arbetar i nära dialog med Ica Fastigheter som är vår hyresgäst för att komma fram till ett bra förslag.

Icahandlaren Per Nilsson vill inte säga så mycket innan mötet han ska ha med staden nästa vecka, men bekräftar att butiken är i stort behov av mer yta.

– Ja, för framtiden behöver vi det. För att kunna leva upp till nya krav på sophantering och annat. Förslaget i planen som varit ute på samråd är för kortsiktigt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062