23948sdkhjf

Från Sverige-veckorna har börjat – butikseventen fördubblas

Minimarknaderna Smaka på Från Sverige hade premiär under Från Sverige-veckorna förra året och föll så väl ut att aktiviteten dubblas i år.

Marknaderna breddas även geografiskt och hålls i åtta butiker i Stockholm, Uppsala, Norrtälje och Västerås. Totalt medverkar tolv livsmedelsföretag som bjuder på smakprover av de Från Sverige-märkta varor de valt ut.

Avsikten med eventen är att visa på bredden av råvaror, livsmedel och växter som ursprungsmärks med Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige. Idag finns det cirka 12 000 produkter som är godkända för ursprungsmärkningen från cirka 230 företag.

– Minimarknaderna Smaka på Från Sverige fick ett fantastiskt mottagande under Från Sverige-veckorna 2023, vilket har lett till att vi både fördubblar och breddar aktiviteten geografiskt. Förutom Stockholm utökar vi nu butikseventet till Uppsala, Västerås och Norrtälje. Totalt deltar tolv välkända livsmedelsföretag som bjuder på smakprover av produkter genom hela butiksvarvet. Målet är att ge fler konsumenter möjlighet att upptäcka det stora utbudet av Från Sverige-märkta produkter och inspirera fler till att välja svenskt, säger Tina Stugemo, vd på Svenskmärkning AB.

Företagen som medverkar under Smaka på Från Sverige är Ello i Lammhult, Fazer Bageri, Fazer Sverige, Gäsene Mejeri, Guldhaven. Lantmännen Cerealia, Lantmännen Unibake, Leksands Knäckebröd, Maten é klar, Scan Sverige, SIA Glass och Stensåkra.

Här hålls butikseventen:

18–19 september

Stora Coop Västberga

20–21 september

Ica Kvantum Kungens Kurva

25–26 september

Ica Kvantum Gränby Uppsala

27–28 september

Ica Kvantum Flygfyren Norrtälje

2–3 oktober

Stora Coop Västerås

4–5 oktober

Ica Maxi Erikslund Västerås

9–10 oktober

Sabis Fältöversten Hemköp

11–12 oktober

City Gross Bromma

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047