23948sdkhjf

Ica satsar på beredskap med Röda Korset

Röda Korset kommer att finnas på plats i flera hundra Icabutiker under nästa vecka för att informera om krisberedskap.

Ica och Röda Korset gör en gemensam satsning under beredskapsveckan den 23-29 september.

För att stärka den civila beredskapen i Sverige kommer representanter från Röda Korset att finnas på plats i flera hundra Icabutiker för att informera kunderna om hur och varför man ska vara krisredo.

– För att vi ska få robusta dagligvarubutiker och hushåll krävs lokal samverkan med såväl kommuner som civilsamhälle. Beredskapsveckan ger oss en god möjlighet att uppmärksamma och jobba vidare med dessa frågor. Butiken och handlaren kan genom ett sådant samarbete inte bara bli en källa till förnödenheter, utan också en trygg mötesplats och en förlängning av kommun och myndigheters verksamhet, säger Karin Lundström, handlare på Ica Maxi Torslanda och styrelseledamot i Icahandlarnas Förbund, i ett pressmeddelande.

− Ica finns över hela Sverige och spelar en viktig roll inom beredskapen när det kommer till livsmedel, läkemedel och trygga betalningslösningar. Med närmare 1 300 butiker och 400 apotek når vi nästan alla invånare i landet. Vi vill hjälpa hushållen att vara bättre förberedda genom att erbjuda produkter som underlättar deras krisberedskap. Vi är en positiv kraft i samhället och det är en del av vårt samhällsansvar att stödja Röda Korsets arbete med att öka medvetenheten om vikten av krisberedskap, säger Icagruppens vd Nina Jönsson.

Dagligvaruhandeln har på olika sätt engagerat sig i beredskapsfrågan. Branschorganisation Svensk Dagligvaruhandel arrangerade i somras ett seminarium i frågan om handelns egna beredskap under Almedalsveckan.

Ica Sveriges vd Eric Lundberg tar upp handelns beredskap i sin senaste krönika i Fri Köpenskap.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062