Årets fiskavdelning med fokus på hållbarhet och svinn
Vilka fiskar är särskilt viktiga hos er?
– Det finns många fiskar som är viktiga. Hos oss är nog hälleflundran och torskryggen som är det bästa. Men på västkusten är det nog alltid räkan som är nummet ett. Säljer man nio ton på ett år är det det som gäller. Övriga Sverige äter tacos på fredag. På västkusten är det räkor, summerade Krister Strålberg, avdelningsansvarig.
Förra året vann ni Årets butik, nu fiskavdelning. Vad blir det nästa år på Dagligvarugalan?
– Jag skulle tippa på frukt och grönt!
Juryns motivering:
Trots fortsatt tuffa tider i en kategori som har fått ta mycket stryk av den senaste tidens prishöjningar håller vinnaren av Årets fiskavdelning yttersta kvalitet i hela fiskavdelningen. Allt från filéad fisk, helfisk och skaldjur till olika sorters ostron. Varmrökt och gravat samt pannfärdiga produkter inspirerar konsumenten till köp och kanske till och med att våga testa något nytt. Stort fokus på hållbarhet genom aktivt arbete med svinn.
Artikeln är en del av vårt tema Dagligvarugalan.