Hon är Norrmejeriers första hållbarhetsdirektör
Anna-Karin Karlsson har utsetts till Norrmejeriers första hållbarhetsdirektör. Hon tar samtidigt plats i företagets ledningsgrupp.
Det blir nu Karlssons ansvar att göra Norrland till en klimatpositiv zon med en levande livsmedelsproduktion.
– En hållbar utveckling av Norrland förutsätter att vi agerar hållbart genom hela näringskedjan, från mjölkgården, via mejeriet, fram till att konsumenten återvinner förpackningen. De norrländska mjölkgårdarnas betydelse för den lokala livsmedelsförsörjningen och ett hållbart Norrland får inte underskattas. Jag är både glad och stolt över att nu få leda det viktiga arbetet, kommenterar hon.
Anna-Karin Karlsson hämtas från de egna leden. Hon är i grunden livsmedelsagronom och har arbetat på Norrmejerier sedan 1995. Hon har tidigare varit ansvarig för Norrmejeriers hållbarhetsprogram och får nu i uppdrag att integrera hållbarhetsarbetet i hela företaget.
Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.