Axfood överväger att fimpa engångsgrillarna
Dagligvaruhandeln har under stora delar av sommaren förlagts med olika eldningsförbud. Sedan en tid tillbaka har mycket återgått till det normala och både Coop och Ica har återupptagit försäljningen av engångsgrillar. Men hos Axfood ligger stoppet kvar.
– Engångsgrillarna är inte bara en direkt fara för skogsbränder utan står också för nedskräpning och ett stort energisvinn då aluminiumet ofta hamnar i soptunnan snarare än återvinningen, säger Axfoods hållbarhetschef Åsa Domeij till Fri Köpenskap.
Faktum är att kedjan överväger att helt sluta med försäljningen av engångsgrillar.
– Grillsäsongen är i princip över vilket ger oss möjlighet att utvärdera vad det finns för andra alternativ.
Små portabla kolgrillar som är enkla att vika ihop och ta med sig skulle kunna vara ett alternativ.
– Vi får göra en genomlysning av vad vi kan göra innan nästa grillsäsong är i gång helt enkelt. Sedan hoppas vi på att kommunerna och bostadsföreningarna tittar på vad de kan göra också. Kanske går det att öka antalet publika grillplatser till exempel.