23948sdkhjf

Hallå...Claes Christenson, grundare till Gateau

Ni bygger ett nytt bageri för att dubbla produktionen, varför gör ni det?

– Vi har redan ett bageri i Stockholm men vi har märkt att efterfrågan från handlarna är så stor att vi behöver ett bageri till. För närvarande har vi en kö av handlare som vi inte kan tillgodose med leveranser.Vilka kedjor jobbar ni med idag?– Det är Ica, Coop och Hemköp men det går ofta till så att den enskilda handlaren hör av sig och sedan börjar vi leverera om det finns möjlighet till det. Nu med det nya bageriet kommer det lossna.Vad säljer bäst i dagligvaruhandeln?– Det är vårt surdegsbröd Grand Blanc som är ett levainbröd med både vete- och rågsurdeg.Hur ser konkurrensen ut idag?– Bake offbröd är möjligen en konkurrent men jag ser vårt surdegsbröd som en egen nisch. Visst finns det andra surdegsbagerier men de levererar inte till dagligvaruhandeln. Det finns de som har kopierat Grand Blanc och kallar det så också men det är inget riktigt surdegsbröd.När når ni den fördubblade försäljningen?– Vi har kapaciteten nu och sedan börjar vi leverera när handlarna beställer. Men det kan ta tid innan vi når en fördubbling, inom några år kanske.Känner ni konkurrens från industribakat bröd?– Nej, inte alls vårt bröd är bakat med hantverk och det är en annan sak. De har andra goda bröd som limpor och så.Camilla Myrsten

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062