23948sdkhjf

Klimatkompenserar mjölken

Arla klimatkompenserar för storsäljarna den ekologiska mjölken och filen samt gräddfilen och vispgrädden. Arlas ambition är att fördubbla konsumtionen av ekomjölk fram till 2015.

Arla klimatkompenserar för alla utsläpp, från foder via kossa och mejeri till butik. De i volym största ekoprodukterna från svenska ekologiska mjölkgårdar – mjölk, fil, gräddfil och vispgrädde – samlas nu under namnet Arla Eko. Den nya förpackningsdesignen lyfter fram att produkterna både är ekologiska och klimatkompenserade och ska göra produkterna lättare att hitta i hyllan.– Vi vill genom denna satsning bidra till att göra eko till mer än en nisch. Arla har drivit utvecklingen av ekologisk mjölkproduktion i över tjugo år och lanserade den första ekomjölken redan 1991. Klimatkompensationen tar oss ett steg till. Vi vet också att allt fler konsumenter vill ha produkter som produceras ekologiskt och är bra ur klimatsynpunkt, säger Ann Freudenthal, ansvarig för Arlas ekosatsning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063