Hallå...Karin Arringe butikschef på Kötthallen i Sundbyberg
– Vi ligger riktigt bra till tidsmässigt nu ska bara snickarna göra det sista jobbet innan vi kan öppna nästa tisdag. Just nu håller vi på att fylla på alla varor som ska upp på hyllorna.På invigningsdagen ska ni dela ut 1000 kilo kalventrecote, hur går det till?– De 1000 första kunderna får 1,2 kilo vardera.Blir det dyrt?– Ja det blir det men det är det värt.Kan du berätta om butiken?– Det som är mest speciellt är att vi har en 52 meter lång köttdisk som är manuellt betjänad av kockar och styckmästare. Det innebär att vi kan utbilda våra kunder och det finns mycket som vi kan lära ut. Det kan handla både om recept och styckningsdetaljer. Annars har vi ett vanligt sortiment, vi är en Matrebellbutik och samarbetar med Bergendahls.Är disken längst i Sverige?– Det tror jag men det är inte bevisat. Förmodligen är den det. Jag kan berätta att vi har en hel vägg med olika parmaskinkor också. Tror du på en fortsatt köttrend?
– Det gör jag absolut. Folk blir mer och mer medvetna om varifrån
köttet kommer och det kan vi verkligen berätta här. Vi vet ofta exakt
var kossan har betat. Vi har egen gård i Värmland där vi producerar vårt kött.Camilla Myrsten