Hallå...Märta von Mentzer på Häagen-Dasz
– Syftet är att höja fokus på glass ungefär som det har skett med vin, te och choklad. Vi vill visa konsumenterna att det är stor skillnad på glass och glass och att smaken och konsistensen är väldigt olika.Vad gör en glass god?– Det är kvaliteten på ingredienserna som avgör och det ska vara exemplevis äkta grädde och inte en massa konstgjorda tillsatser. Ingredienslistan ska helst vara ganska kort och man ska göra glassen ungefär på samma sätt som när man lagar egen glass hemma.Glassakademi låter vetenskapligt, handlar det inte om att ni vill sälja mer glass?– Så vill vi inte uttrycka det. Vi vill lära våra konsumenter om glass så att de sedan kan göra aktiva val. Ett exempel är att många som tillverkar glass vispar in luft i glassen. Det gör att literpriset blir lågt men vi tycker att man ska gå efter vikten istället. Vi använder inga stabilisatorer i vår glass och utan det kan man bara vispa in marginellt med luft. Om man ser till kilopriset är vår glass billigare än annan glass.Forskar ni om glass?– Nej det gör vi inte men vi har fyra kunniga personer i akademin som är med och hjälper till.Camilla Myrsten