23948sdkhjf

Hallå...Christina Jonsson, kreatör på Grön Ko

Ni invigde Matmejeriet i Karlstad i dagarna. Vem invigde?

– Det gjorde landshövdingen i Karlstad Eva Eriksson och det gick jättebra, vi hade 200 personer här som var med så det var jätteroligt och alla var nöjda.Vad gör Matmejeriet?– Vi håller till i Milkos gamla mejerilokaler och vi är fyra delägare som håller på där. Det är Konsum Värmland, Ekoinvest, Mejeritransporter och Grön Ko. Vi håller på att bilda ett kluster av en massa småskaliga livsmedels- producenter som ska jobba där. men det kommer också bli andra som gillar att jobba kreativt, som exempelvis arkitekter. Vi har också startat något som vi kallar Nifa, Nordic Innovation Food Arena.Vad är det?– Det är ett resurs- och innovationscentrum för mat och där ska vi utveckla mat genom att använda vårt provkök. Totalt kommer det inrymma fyra kök och ett laboratorium. Vi planerar att bjuda in exempelvis styckmästare som ska vara stöd för småskaliga livsmedelsproducenter.Hur många livsmedelsproducenter ska ni inrymma?– Vi har 13 400 kvadratmeter totalt och Grön Ko disponerar 500 kvadratmeter så det finns lite yta att fylla. Vi hoppas att fler ska komma in här.Camilla Myrsten

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064