Hallå...Stefan Nylén, försäljningschef på Pyramidbageriet
– Egentligen firar vi inte det så speciellt mycket. Vi ordnar en kombinerad fest och konferens för våra 20 anställda.Hur har utvecklingen varit sedan starten?– Vi har gjort en fantastisk resa. Det började med att Emad Bayoumy kom hit till Sverige och frågade sig vad han skulle hitta på här. Han började baka knäckebröd på hemmaplan utifrån en egyptisk surdeg som han hade med sig. Sedan tog han över en gammal Konsumbutik i Dala-Järna där han öppnade kombinerat bageri och fik. Det enda folk frågade efter var hans knäckebröd så han bestämde sig för att satsa på det.Hur ser siffrorna ut i dag?– I dag omsätter vi mellan 45 och 55 miljoner kronor. För fem år sedan omsatte vi 25 miljoner kronor så det har varit en fantastisk utveckling de senaste fem åren.Vad har ni för framtidsplaner?– Vi har släppt två nyheter och den ena är ett durumknäcke som heter Datanun. Namnet kommer från den by i Nildeltat som Emad kommer ifrån. Det var därifrån hans surdeg kom och det är den som matas och används än i dag.Camilla Myrsten