23948sdkhjf

Hallå...Micaela Kjellgren, färskvaruchef på Coop Avenyn i Göteborg

Ni startar en ny fiskdisk med fiskar som kan spåras från båt till bord, när öppnar ni den?

– Det gjorde vi i början av oktober när vi fick in de första MSC-märkta fiskarna. Fiskdisken har funnits tidigare och vi har länge haft kravmärkt fisk.Varför gör ni det här?– Det är för att våra kunder efterlyser miljötänk. Vi vill visa att vi värnar om haven och att vi satsar på hållbart fiske.Ökar ni försäljningen på det här viset?– Ja det gör vi absolut för kunderna är måna om märkningen och vill att vi ska ha miljötänk. Jag upplever att kunderna är väldigt positiva till den här märkningen.Gäller märkningen all fisk?– Det gäller bara vissa fiskar och nu har vi sej, gös och makrill som är MSCmärkt.Vilka fiskar är inte märkta?– Det är exempelvis lax och röding.Camilla Myrsten

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078