23948sdkhjf

Hallå...Maria Forshuvud, vd på Svenskt kött

Ni ska få fransmännen att älska svensk gris, vad använder ni för argument?

– Vi säger att vi har ett väldigt gott kött som håller en hög och jämn kvalitet. Vi framhåller ochså våra svenska kockars omdöme om köttet som råvara. De anser att det håller som tävlingsråvara i tävlingen Bocuse d´or som ska hållas 2013.Vad är det som gör det svenska grisköttet bättre än det franska?– Det är svårt att svara generellt på den frågan för det handlar om vad kunden vill ha. I det här fallet visar vi kött från unga grisar som har ett ljust och mjällt kött.Finns det en realism i satsningen, tror du att franska butiker kommer sälja svensk gris?– Som tävlingsråvara finns det en stor realism men vi ser inte detta som en stor exportsatsning. Vi har inte tillräckliga volymer för det. Men vi hoppas att det ska bli positiva effekter av det här och att fransmännen ska få upp ögonen för vårt griskött och vår fina uppfödning som vi har här i Sverige.Camilla Myrsten

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078